Klíma

Milyen előnyökkel rendelkezik a multi klíma?

Ezt jelenti a multi klíma

Ezt jelenti a multi klíma

Mielőtt az ember beszélni kezdene valamiről, jó bizonyos fogalmakkal tisztában lennie, különben meglehetősen kellemetlen vagy vicces helyzetek alakulhatnak ki. Már biztosan sokan hallották a multi klíma kifejezést, de nem biztos, hogy tisztában vannak a megnevezés jelentésével.

Gyakran még akkor sem, ha már évek óta ilyen berendezés gondoskodik az ideális hőmérséklet eléréséről a lakásukban. A multi klíma tulajdonképpen arra utal, hogy a légkondicionáló berendezés két egységből áll, vagyis egy kültériből és egy beltériből. Továbbá, a kültéri egységhez több beltéri egység is csatlakoztatható, így lesz belőle multi klíma. Ettől abban különbözik a mono rendszer, hogy a kültéri egységhez csupán 1 beltéri egység van csatlakoztatva.

Nyilván vannak esetek, amikor csak a mono rendszer alkalmazható, így ha valaki több helyiségben szeretne klímát szereltetni, akkor minden esetben át kell üttetnie a falat, hogy a beltéri egységhez hozzá tudják csatlakoztatni a külsőt. A multi klíma esetében a falat csupán egyszer kell átütni, mert minden beltéri egység ugyanahhoz az egy kültérihez van kapcsolva.