Tolóajtó

A különleges beltéri ajtók közé sorolhatjuk az esztétikai igényeknek maximálisan megfelelő tolóajtót. Míg 20-30 évvel ezelőtt nem volt jelentősége milyen beltéri ajtókkal választjuk el egymástól a szobákat, a konyhát vagy a fürdőszobát, mára már az igények nagyban változtak, így változott az életterünk kialakításának módja is. Változtak a dekorációk, változott a beltéri ajtó minősége. Ma már egy beltéri ajtó elválaszt és egyben össze is köt.

A tolóajtó egy különleges beltéri világot alakít ki a házban, a lakásban élők számára. Mivel a tolóajtó a térben viszonylag kevés helyet foglal, ezzel nagyban hozzájárul a lakás optimálisabb kihasználhatóságához. Azoknak kifejezetten ajánlatos, akik kis belteret kénytelenek lakhatóvá tenni, de azoknak is, akik valami modern újítással szeretnék feldobni otthonukat.

A beltéri tolóajtók különféle kivitelben készülhetnek:

  1. Tolóajtó, amely a fal síkja előtt tolható – ennek a beltéri ajtónak az az előnye, hogy bárhova felszerelhető, nem igényel utólagos kőművesmunkát, sem pedig vezetősínt. Választhatja festett vagy laminált kivitelű ajtólapokkal.
  2. Üveg tolóajtó, amely a fal síkja előtt tolható – ugyanúgy működik, mint a festett vagy laminált ajtólap, annyi különbséggel, hogy az ajtólap edzett üvegből készül.
  3. Falba rejtett tolóajtó – praktikus kivitelezésű, modern beltéri ajtó, amelyet a falban kialakított üreg rejt el. A felszereléshez eclisse keretszerkezet beépítése szükséges, ehhez vakolt vagy gipszkarton burkolás áll rendelkezésre. Az ajtólapok festett vagy laminált kivitelben választhatók.

A tolóajtók készülhetnek kültéri alkalmazásra is, ebben az esetben népszerű lehet, mint terasz vagy erkélyajtó:

  1. Műanyag emelő-tolóajtó – elegáns térformálás, ideális kültéri alkalmazás, ideális a tér növelésére, a nagy üvegfelület adta lehetőséggel. Egyszerre lehetünk részesei a külvilág adta szépségeknek, és érezhetjük magunkat biztonságban az otthon melegében.

A műanyag keret és a magas hőszigetelési mutatóval rendelkező üveg egyszerre biztosítja a biztonságot és az ideális klímát télen és nyáron egyaránt.

A vasalat páratlan technológiája biztosítja a műanyag emelő-tolóajtó könnyű működését, szinte erőkifejtés nélkül. Emellett biztonsági funkciókkal is szolgál a házban élőknek, a küszöb a botlásveszély nélküli közlekedést biztosítja.

  1. Műanyag bukó-tolóajtó – hasonlít a műanyag emelő-tolóajtóhoz azzal a különbséggel, hogy bukó funkciója is van, hozzájárulva a kényelmes szellőztetéshez.

Az ajtók között nehéz megtalálni az ideálist, ám, ha a minőség elsődleges szempont, akkor Ön jó helyen jár!