Furnéros és síkfurnéros beltéri ajtó

Furnéros beltéri ajtók

A furnér olyan vékony falemez, amely az előállítási mód szerint lehet fűrész, -kés vagy hántoltfurnér. Maga a furnér szó eredete (francia eredetű szó) azt a folyamatot jelenti, hogy egy kevésbé értékes fát, jobb minőségű fával burkolunk be. Érdekes módon a technológiát már Kr.e. az Egyiptomiak is használták, a ritkán növő nemes fák arra kényszerítették az egyiptomiakat, hogy óvatosan bánjanak velük és kitaláljanak egy gazdaságos feldolgozási formát. Ezért a fát finom lapocskákra vágták. A technológia az évszázadok folyamán csak finomodott, de meglepő módon még ma is rendkívül népszerűek a furnér ajtók, bútorok, asztalok.

A furnér beltéri ajtók valódi fából készülnek, ezért egy sokkal gazdaságosabb alternatívát kínálnak az ajtóválasztáshoz.

Cégünk a beltéri ajtó megrendelésének mennyiségétől függően igyekszik egyazon ajtókat ugyanolyan színű furnér lemezekből elkészíteni, hogy az Ön lakása egy egységes összhangot árasszon. Emellett az ajtókat akár egyedi tervezés szerint is el tudjuk készíteni, igény szerint üvegkivágással vagy a nélkül.

Síkfurnéros beltéri ajtók

A hosszanti vagy keresztirányban síkolt furnéros ajtók mintáit természetes úton a furnér segítségével hozzuk létre, ami egy teljesen modern mintázatú ajtót eredményez.

A természetes fafurnért elhelyezhetjük vízszintesen vagy függőlegesen ekkor vagy keresztirányú szálakat vagy hosszanti irányú szálakat kapunk, sőt nem kizárt a két szálvezetés kombinációja sem.

A furnér beltéri ajtók készítése során szakembereink a furnér minden pontját többször is megmunkálja, ragasztja, csiszolja, pácolja és lakozza. Csak így tudunk elérni minőségi, dekoratív megjelenést. Annak ellenére, hogy ezeknek az ajtóknak a felületük sima és díszítőelemektől mentes a nemes fa és a magas technikai tudás egy teljesen egyedi, karakteres beltéri elemet ad vissza az ajtók formájában.