CPL beltéri ajtók

CPL beltéri ajtó

A CPL nem más, mint folyamatos gépsoron előállított laminált lap, amit egy 5mm rétegű HDF lapra magas hőfokon préselik rá. Ettől egy kemény és rendkívül ellenálló felület jön létre, ami mind a karcnak, az ütődéseknek, és vegyszereknek ellenáll. A HDF nagy tömörségű farostlemez, hasonlóan készül, mint az MDF, csupán másfajta préselési technikát választanak a nagyobb sűrűség elérésében.

Ugyanezt a laminált lemezt használjuk a tok és a lap elkészítéséhez is, itt az élekre papírlap alapú fólia kerül, míg az ajtólap közé papírrácsbetét vagy tömör, könnyített faforgácslapbetét kerül.

Ezek az ajtók természetesen utólag is beépíthetők.

A CPL ajtók számtalan formában készülhetnek:

–          CPL tele ajtó – ebben az esetben a fa rostszálakkal lehet variálni és érdekessé tenni az ajtó felületét. A szálakat lehet függőlegesen, vízszintesen vagy ezek kombinációjával használni.

–          CPL intarziás ajtó – a CPL felület darabolásával és másik helyre történő beillesztésével jönnek létre a derékszögű négyszögek. Az ajtó két felülete, de még a tok is lehet eltérő színű egymástól.

–          CPL többszínű intarziás ajtó – CPL intarzia és króm csíkok találkozás egyazon beltéri ajtón, 2, 3, 4 vagy ennél több színű variációra.

–          CPL mintaintarziás ajtó – bármilyen mintát ki tudunk alakítani, a modern vágási technológiával, egy 5mm-es laminált lemezből bármilyen mintát meg tudunk valósítani.

–          CPL vázkeretes beltéri ajtó – az ajtókon vázkeret adja az egybefüggő betét tartását, a betétek formája itt csakis négyszög lehet. A betétre vagy az üvegre rátétléc is kerülhet, ami az egyediséget nagyban növeli.

–          CPL edzett üveges beltéri ajtó – edzett biztonsági üveg és a CPL találkozása egy teljesen modern formavilágú beltéri színt eredményez. Akár az egész ajtólap egyetlen 8mm edzett biztonsági üveg is lehet, rozsdamentes vasalattal. Az üveg felülete lehet: savmart, átlátszó, katedrál, esetleg egyedi mintázatú üveglap, amit szintén el tudunk készíteni.

–          CPL rátétléces beltéri ajtó – az ajtólapra rátétléceket helyezünk, ami különleges formát hoz létre, és a sík felületet is arányosan töri meg. Bármilyen minta szerint felhelyezhetjük a rátétléceket.

A CPL és a HDF adta masszív lehetőségek olyan modern belsőépítészeti megoldásokat hoztak létre, aminek nyomán a beltéri ajtó választás ma már szerves része a lakberendezésnek, immár az ajtó bútordarabbá avanzsált.